Opzegtermijn

De opzegtermijn is voorts ook van belang van u, en wel om een aantal redenen. Allereerst is het van belang dat u pas in aanmerking komt voor een WW-uitkering, nadat de (fictieve) opzegtermijn is verstreken. Indien u bijvoorbeeld 5 jaar of langer in dienst bent bij uw werkgever en er wordt in de vaststellingsovereenkomst slechts een opzegtermijn gehanteerd van 1 maand, dan heeft u een maand lang geen inkomen. Dat risico wenst u vanzelfsprekend niet te lopen. Onze advocaten arbeidsrecht zorgen ervoor dat de juiste opzegtermijn voor u wordt berekend en dat de arbeidsovereenkomst niet eerder komt te eindigen dan nadat de (fictieve) opzegtermijn verstreken is.

Daarnaast is de opzegtermijn van belang omdat deze veelal wordt gebruikt om 1) tot rust te komen en/of 2) te solliciteren voor een andere baan. Een ontslag gaat meer dan eens gepaard met emoties, zodat het voor een werknemer prettig kan zijn om na zo’n ontslag tot rust te komen. Dit is mogelijk indien u vrijgesteld wordt van werk, gedurende de opzegtermijn. Dit is een voorwaarde die wij voor u uit kunnen onderhandelen. U hoeft dan niet langer te werken, maar krijgt wel uw loon uitbetaald. Gedurende die periode kunt u tot rust komen, alvorens u een nieuwe arbeidsovereenkomst sluit. Deze periode van rust kunt u uiteraard ook benutten om alvast te solliciteren en/of te oriënteren welke banen er beschikbaar en passend zijn.

Naar blogoverzicht

Meer informatie?

Heeft u advies of meer informatie nodig over dit onderwerp? Neem dan gerust en vrijblijvend contact op met Max Advocaten.

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.